Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Menu

Voor de nieuwe website van Park Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel moest er een plattegrond ontworpen worden, die naast dat hij overzichtelijk moet zijn ook nog eens interactief wordt!

Een eis van Park Hitland was dat de plattegrond 2D moest zijn waarbij er items van het park 3D uitgelicht kunnen worden.

Een leuke uitdaging
De eerste stappen die zijn ondernomen is onderzoek over het prachtige recreatiegebied zelf. Hoe zit het gebied precies in elkaar? Wat zit waar en wat moet er op de plattegrond uitgelicht worden, zodat we dit in een 2D/3D beeld duidelijk kunnen gaan communiceren?

De plattegrond moest 2D zijn, waarbij er items van het park 3D uitgelicht kunnen worden.
 

concept plattegrond
Nadat het concept van de basis van het ontwerp voor de plattegrond klaar was, hebben we tijdens een kopje koffie alle punten die we gaan toevoegen besproken.


Aan de slag
Tijdens het ontwerpen hanteren we een korte communicatielijn tussen de klant en ontwerper, hierdoor kan er snel geschakeld worden. Zodra er groot een deel van de plattegrond in- en aangevuld was, werd hij doorgestuurd ter controle of alles goed staat en naar wens is.

Buiten dat er veel informatie is aangeleverd door de klant, hebben we ook gebruik gemaakt van GoogleMaps om de verschillende uitgelichte punten zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te laten komen. 
 

Haven Hitland
Hier de haven van Park Hitland met Leefgoed De Olifant en Restaurant & Theehuis De Dames.


Einde in zicht
Naast het feit dat er versies over en weer gingen met correcties en aanpassingen, werd er tegelijkertijd ook gebouwd aan de nieuwe website van Park Hitland. De kleurinstelling voor de website was op voorhand al gekozen door de klant (in samenwerking met Goos Online). Aan de hand daarvan hebben we de illustratie van de plattegrond afgestemd op de website, zodat dit uiteindelijk één geheel werd. De getoonde routes in de plattegrond moesten in een overlay geplaatst worden, zodat deze aan- en uitgezet kunnen worden op de interactieve plattegrond.

Al met al, een leuke uitdaging.


Bekijk hier onder meerdere foto's van de plattegrond.

Een close-up van Hitland Noord

Speelplaats

Speelplaats waarbij je het water in goede banen moet leiden.
Monument aan de dijk
Monument aan de dijk.


Manege Hitland
Manege Hitland.

Golfbaan Hitland
Golfbaan Hitland, dat zich in het park bevindt.


Een close-up van de kanoroute.

Bekijk nu de website van Park Hitland op https://www.parkhitland.nl/

Technische feiten: 
• Wij gebruiken Adobe Illustrator voor de opmaak van de plattegrond.
• Het document bestaat  uit 46 basislagen, met in elke basislaag ook weer 5 tot 10 lagen.
• Er is 15 uur nodig geweest om alles te illustreren en te verwerken.
• Uiteindelijk zijn er 3 versies van de plattegrond; waarbij er verschillende elementen anders worden weergegeven.  

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0180 68 32 15 of te mailen naar info@goosrm.nl
 

Terug naar overzicht